Grøn Samvittighed
  • OPSKRIFTER
  • MIN HISTORIE
  • JUICING
  • VIDEOER & LINKS

Vegansk Vikingegryde

2/16/2014

6 Kommentarer

 
Denne veganske vikingegryde er til dig som gerne vil have noget ordentligt, men som ikke har tid til at stå i køkkenet i flere timer. Og ja, jeg lyver næsten ikke, når jeg siger, at den nærmest laver sig selv. Det tager ca 30 minutter, og så kan du jo passende lave 
Vikingegryden er også en glimrende rest, og kan f.eks også bruges som fyld på pizza, i brics eller i pirogger - og så kan du spise den til både pasta, kartofler og ris. Lad os gøre det kort: denne ret er madlavningens multiservice - den kan lidt af hvert! Og her kommer opskriften til to sultne vikinger: 
Picture

Ingredienser                Fremgangsmåde

175 gr soyagranulat
1 rødløg
2 hvidløg
1 dåse kokosmælk
1 stor dåse tomatpuré
1 tsk røget paprika
1/2 tsk cayennepeber
1/2 tsk kanel
3 dl vand

Pasta, ris eller kartofler.
Nu skal du se, hvor let det i virkeligheden er:

Hak rød- og hvidløg i store stykker. Kom dem i gryden med resten af ingredienserne og kog ved svag varme i ca 25 minutter, til soyagranulatet er mørt. 

Forbered i mellemtiden dit tilbehør. Jeg brugte fuldkorns-speltpasta med tang, da fuldkornsprodukter generelt mætter bedre. Husk at frisk pasta generelt er lavet på æg - og det vil vi jo ikke være med til. Tørret pasta derimod, er stort set altid er lavet uden - jubiii!

Servér vikingegryden med pasta og grøntsagsstænger eller salat, eller kast et par håndfulde grønkål ned i kogevandet til pastaen de sidste 30 sekunder af kogningen.  

That was easy!

Bon app' :)


6 Kommentarer
Grete Mor
3/6/2014 02:19:27 am

Hej, jeg vil bare høre om det er en slå-fejl at der står 175 g soya ganulat ? Jeg spørger bare fordi en pakke indeholder 125 g, og det ikke er nok vædske med 3 dl vand til 175 g som der står i opskriften ??

Svar
Nadja
7/10/2014 09:05:48 pm

Hej Grete Mor,

Der er 175g i den pakke jeg bruger, og det har passet fint med 3dl vand. Men hvis retten bliver for tør, så tilføjer man selvfølgelig bare noget mere væske :)

Svar
Camilla link
5/11/2014 07:58:28 pm

Hej Nadja

Hvordan kommer jeg i kontakt med dig - evt. bare mail? Har en forespørgsel. Mvh Camilla

Svar
Nadja link
7/10/2014 09:03:15 pm

Hej Camilla,
Du kan skrive til mig på groensamvittighed@gmail.com, hvis du har nogle spørgsmål :)

Mvh Nadja

Svar
Mie D
6/21/2015 07:57:39 pm

Hej Nadja!

Jeg har lige lavet en grydefuld og synes egentlig at den smager OK meget af kokos. Er det rigtigt nok at der skal bruges en stor dåse, eller skulle jeg have nøjedes med en lille?

Svar
Nadja
8/9/2015 07:46:52 pm

Hej Mie,

Jo, det er meningen at du skal bruge en hel dåse for at gøre sovsen fed. Hvis du synes at kokossmagen er for gennemtrængende, kan du evt. bruge en dåse flåede tomater og spæde den op med soja- eller havrefløde.

- Nadja

Svar

Din kommentar vil blive offentliggjort, når den er godkendt.


Efterlad et svar.

    Picture
    Var en af mine opskrifter great eller knap så great til dig? Har du forbedret den eller har du bare brug for en uddybende forklaring? Så kast en besked efter mig, så skal jeg nok svare når jeg har grebet den :)
     

      Send en besked :)

    Kast afsted!
Styret af Opret din egen unikke hjemmeside med skabelonerm du kan skræddersy.
  • OPSKRIFTER
  • MIN HISTORIE
  • JUICING
  • VIDEOER & LINKS