Grøn Samvittighed
  • OPSKRIFTER
  • MIN HISTORIE
  • JUICING
  • VIDEOER & LINKS

Vegansk Sojafri Smøreost

12/30/2014

0 Kommentarer

 
Picture
Mine første minder med smøreost stammer fra børnehaven, hvor det næsten var en fast del af min madpakke. Jeg spiste det i en rugbrøds-klap-sammen, før min nutellamad - for det vidste jeg at man skulle. Mine fingre blev ofte klistrede fordi smøreosten havde fået varmen og prøvede på at stikke af fra rugbrødet ved at dryppe, når jeg tog en bid og rugbrødsskiverne blev klemt sammen. 

Da jeg blev ældre, var det hvidløgssmøreosten som lokkede - og det er det stadig i dag. For guderne skal vide, at når der er hvidløg, så lister jeg rundt et sted i nærheden. Og så er det til og med helt vildt sundt. 

Min udgave af vegansk smøreost kan naturligvis varieres, og har man ikke lige lyst til at holde vampyrerne for døren, så kan man jo altid undlade hvidløg og komme noget andet i - purløg eksempelvis. Smøreosten er frisk og kan også bruges på blinis, en ristet franskbrød eller som dip til gnavegrønt. 
Picture

Ingredienser            Fremgangsmåde

130g solsikkekerner
saft af 1/2 citron
1,5 spsk gærflager
1-2 fed hvidløg
salt & peber
Som vist nedenfor, læg først solsikkekernerne i blød. 4-6 timer er okay, et helt døgn er bedre, eftersom kernerne virkelig får lov til at suge væske. 

Hæld vandet fra kernerne og lad dem dryppe af. Kom dem i en foodprocessor sammen med citronsaften og lad den køre på høj hastighed, imens du piller og presser hvidløg. Så skal gærflagerne og hvidløget i. Det er gærflagerne som giver en osteagtig smag. 
Start foodprocessoren igen og lad den køre indtil smøreosten er blevet helt cremet og fin i konsistensen - det kan godt tage en 4-5 minutter. Skrab massen af siderne undervejs, så alle kernerne bliver blendet. 

Smag til med salt og peber.

Vupti! Så er der lækker vegansk smøreost. 

Servér den på ristet groft brød eller rugbrød med syltede rødbeder og rå løg, eller gør dine kollegaer misundelige og tag den med på madpakken. 
Picture
0 Kommentarer

Din kommentar vil blive offentliggjort, når den er godkendt.


Efterlad et svar.

    Picture
    Var en af mine opskrifter great eller knap så great til dig? Har du forbedret den eller har du bare brug for en uddybende forklaring? Så kast en besked efter mig, så skal jeg nok svare når jeg har grebet den :)
     

      Send en besked :)

    Kast afsted!
Styret af Opret din egen unikke hjemmeside med skabelonerm du kan skræddersy.
  • OPSKRIFTER
  • MIN HISTORIE
  • JUICING
  • VIDEOER & LINKS