Hvis man skal synde, så kan man ligeså godt gøre det ordentligt (det er nemlig en rigtig god undskyldning). Denne her dessert er meget tung, meget sød og virkelig dejlig! Jeg tryllede den frem den anden dag, da jeg skulle lave en hurtig dessert, og jeg blev faktisk helt overrasket over, hvor godt den smagte - især fordi den var så hurtig at lave. Sukkerchok til 6 Fremgangsmåde
0 Kommentarer
Varm kakao - det er lige sagen når det er koldt og blæsende udenfor, og man har lyst til at putte sig under tæppet med en kæreste, en bog eller et par hørebøffer. Men helt almindelig plain varm kakao kan altså godt gå hen og blive lidt for trivielt. Min far siger altid, at hverdagen gerne må være en fest, så hér kommer en lidt mere luksuriøs og krydret udgave af den klassiske varme kakao, som stadig er nem at lave og som samtidig også er en god dessert. Frem med skeen, for du får helt sikkert brug for den! Til 2 lækkersultne personer: Ingredienser What to do
Bric/brique stammer fra Magreb-området og består traditionnelt af en tynd filo-agtig dej lavet på couscousmel som fyldes med hakket oksekød, tun eller æg og som derefter frituresteges til de er sprøde. Det er mine brics selvfølgelig ikke, men de er mindst lige så gode smagsmæssigt - og så er de til og med sunde og spækket med med medfølelse. Jeg er vild med kontrasten mellem den sprøde milde dej og det bløde fyld, men til gengæld bryder jeg mig ikke om friture, så jeg laver dem i ovnen, hvilket gør dem lige så sprøde, men langt mindre fede. De kan spises kolde eller varme, som for- eller hovedret, og passer glimrende til en frisk salat - og så har de stort madpakke-potentiale. Og står man med en rest fra gårsdagens aftensmad, kan man sagtens peppe den op med nogle krydderier og bruge den som fyld, med mindre vi altså taler om noget ekstremt flydende :) Med andre ord: brics er fantastiske - så prøv dem og indse, at du ikke kan undvære de sprøde sataner! Her kommer opskriften til 2 personer og en madpakke :) Ingredienser Fremgangsmåde
Øllebrød er en god robust morgenmad som stiller sulten længe. Er dit rugbrød gået hen og blevet tørt og kedeligt, er det desuden en god måde at få det anvendt på - så undgår du også madspild, som du kan læse mere om her. Øllebrød får mig til at tænke på min dejlige farmor. Når hun passede mig da jeg var lille, stod jeg altid op til duften af hjemmelavet øllebrød, og kom straks springende, når jeg kunne høre at hun stod og piskede flødeskum. Så sad jeg og spiste på en taburet ved et lille træbord, imens hun fik en klapsammen af rugbrød og franskbrød henne ved vinduet. Jeg undrede mig over, hvorfor hun ikke også skulle have øllebrød - for det var da verdens bedste morgenmad! Måske var det fordi farmor lavede den, at den var så god, men jeg synes nu også at min egen lidt mere moderne og sunde udgave (uden flødeskum) er lækker. Øllebrød er ikke en hverdagsmorgenmad hos mig, for det tager 15-20 minutter at lave, og det har jeg ikke tid at vente på om morgenen. Men i weekenderne hænder det at jeg laver det, og så tager jeg mig tid til at lade det koge lige så stille, imens jeg skærer frugt og laver te. Her får du opskriften til to personer: Ingredienser Fremgangsmåde
Nej, de er sku ikke særligt sunde, men til gengæld smager de deeejligt! Jeg fandt på denne opskrift en aften, hvor jeg egentlig ville lave hindbærsnitter, men hvor jeg endte med at vove mig ud i et rismelseksperiment, hvilket altså endte med disse søde og knasende kiks. De smager lidt à la Mariekiks, men er knap så tørre, og så passer de altså ret godt til te og varm kakao :) What you need Ingredienser
![]() Dahl er en indisk linseret, som både er lækker, billig og let at lave. Den passer endda sig selv imens du laver alt muligt andet, og har godt af at stå og trække efter kogning - så den kan sagtens laves på forhånd. Man kan bruge alle afskygninger af linser til at lave dahl, men jeg er ret glad for de røde, da de bliver meget bløde og nærmest grødagtige, hvilket giver en god konsistens. Indisk mad er generelt ret fed, og fyldt med smør, fløde og cremefraiche, men denne version er lavet uden fedt. Jeg er meget glad for krydderier, og denne dahl er ikke stærk, men ret krydret. Der er mange forskellige krydderier i, og mangler du et af dem, skal du ikke gå i panik eller tro at du ikke kan lave retten, for det kan du sagtens. Den bliver selvfølgelig bare lidt anderledes. Raita er nok, hvad inderne vil kalde salat, men med et dansk syn er det nok nærmere en form for indisk tzatziki. Går man på indisk restaurant, får man det ofte til forret, serveret med en ske à la "spis-den-som-yoghurt", men jeg synes det fungerer langt bedre som tilbehør. Ingredienser til 2-3 personer What to do
Alger er super sunde - de er nemlig fyldt med en hel masse vitaminer og mineraler, og så er det faktisk derfra fiskene får deres omega-3. Vi kender dem nok mest fra sushi, men de egner sig også til supper, og ikke mindst wraps - især hvis man leder efter et alternativ til hvederuller. Disse wraps er lette og hurtige at lave, og man kan skifte ingredienserne ud efter behag. Her har jeg brugt græskar, courgetter, persille og avokadospread - simpelt, men lækkert. Her er opskriften til to: Ingredienser Fremgangsmåde
Når man står op, er maven tom meget modtagelig overfor næringsstoffer. Derfor er det perfekt at starte morgenen med noget som er fyldt med vitaminer, som f.eks. frugt og grønt, men man skal samtidig også have noget der fylder, så man ikke bliver sulten igen efter et par timer. Jeg har altid været vild med yoghurt, men jeg synes ikke at de veganske udgaver smager specielt godt. Derfor fandt jeg på at lave dette frugt- og grøntsagsblend, som er ligeså cremet som en yoghurt, og en god sprød topping sætter virkelig prikken over i'et. Ingredienser Fremgangsmåde
Jeg eeeeeelsker risotto! Den skal være cremet, fuld af smag - og der skal være bid i. Jeg lavede denne speltrisotto til min familie den anden dag, og den fik så meget success, at det altså blev til en deler her på siden. Fremgangsmåden er lettere end den traditionelle måde at lave risotto på, hvor bouillonen skal koges lige så stille ind i risen, og svampene i denne ret har faktisk så meget smag i sig selv, at man ikke behøver at bruge bouillon. Her er opskriften som hovedret til fire personer: Ingredienser: Fremgangsmåde
|