Øllebrød er en god robust morgenmad som stiller sulten længe. Er dit rugbrød gået hen og blevet tørt og kedeligt, er det desuden en god måde at få det anvendt på - så undgår du også madspild, som du kan læse mere om her. Øllebrød får mig til at tænke på min dejlige farmor. Når hun passede mig da jeg var lille, stod jeg altid op til duften af hjemmelavet øllebrød, og kom straks springende, når jeg kunne høre at hun stod og piskede flødeskum. Så sad jeg og spiste på en taburet ved et lille træbord, imens hun fik en klapsammen af rugbrød og franskbrød henne ved vinduet. Jeg undrede mig over, hvorfor hun ikke også skulle have øllebrød - for det var da verdens bedste morgenmad! Måske var det fordi farmor lavede den, at den var så god, men jeg synes nu også at min egen lidt mere moderne og sunde udgave (uden flødeskum) er lækker. Øllebrød er ikke en hverdagsmorgenmad hos mig, for det tager 15-20 minutter at lave, og det har jeg ikke tid at vente på om morgenen. Men i weekenderne hænder det at jeg laver det, og så tager jeg mig tid til at lade det koge lige så stille, imens jeg skærer frugt og laver te. Her får du opskriften til to personer: Ingredienser Fremgangsmåde
1 Kommentar
maria
2/24/2014 08:08:19 am
Jeg sætter rugbrødet i blød i en gryde natten over, så tager det næsten ingen tid om morgenen.
Svar
Din kommentar vil blive offentliggjort, når den er godkendt.
Efterlad et svar. |