Grøn Samvittighed
  • OPSKRIFTER
  • MIN HISTORIE
  • JUICING
  • VIDEOER & LINKS

Moderne Øllebrød

1/25/2014

1 Kommentar

 
Picture
Øllebrød er en god robust morgenmad som stiller sulten længe. Er dit rugbrød gået hen og blevet tørt og kedeligt, er det desuden en god måde at få det anvendt på - så undgår du også madspild, som du kan læse mere om her. 

Øllebrød får mig til at tænke på min dejlige farmor. Når hun passede mig da jeg var lille, stod jeg altid op til duften af hjemmelavet øllebrød, og kom straks springende, når jeg kunne høre at hun stod og piskede flødeskum. Så sad jeg og spiste  på en taburet ved et lille træbord, imens hun fik en klapsammen af rugbrød og franskbrød henne ved vinduet. Jeg undrede mig over, hvorfor hun ikke også skulle have øllebrød - for det var da verdens bedste morgenmad! Måske var det fordi farmor lavede den, at den var så god, men jeg synes nu også at min egen lidt mere moderne og sunde udgave (uden flødeskum) er lækker. 

Øllebrød er ikke en hverdagsmorgenmad hos mig, for det tager 15-20 minutter at lave, og det har jeg ikke tid at vente på om morgenen. Men i weekenderne hænder det at jeg laver det, og så tager jeg mig tid til at lade det koge lige så stille, imens jeg skærer frugt og laver te. 

Her får du opskriften til to personer:

Ingredienser                     Fremgangsmåde

4 skiver rugbrød
5 dl vand
10 tørrede abrikoser
1 håndfuld valnødder
2 spsk mørk agavesirup
Skær rugbrøsskiverne i små tern. Brug gerne et rugbrød med masser af kerner (jeg bruger græskarrugbrød). Hæld ternene i en gryde med vandet og lad det hele koge i 15-20 minutter indtil brødet er opløst og der ikke er flere klumper tilbage. Hak i mellemtiden abrikoser og valnødder, og skær bananen ud i store skiver. 

Hæld øllebrøden i skåle med bananskiver på og agavesirupen over. Drys til sidst med abrikoser og valnødder, og servér med en krydret kop te. Du kan også drysse med kanel, eller hælde en smule plantemælk over. 
1 Kommentar
maria
2/24/2014 08:08:19 am

Jeg sætter rugbrødet i blød i en gryde natten over, så tager det næsten ingen tid om morgenen.

Svar

Din kommentar vil blive offentliggjort, når den er godkendt.


Efterlad et svar.

    Picture
    Var en af mine opskrifter great eller knap så great til dig? Har du forbedret den eller har du bare brug for en uddybende forklaring? Så kast en besked efter mig, så skal jeg nok svare når jeg har grebet den :)
     

      Send en besked :)

    Kast afsted!
Styret af Opret din egen unikke hjemmeside med skabelonerm du kan skræddersy.
  • OPSKRIFTER
  • MIN HISTORIE
  • JUICING
  • VIDEOER & LINKS