Grøn Samvittighed
  • OPSKRIFTER
  • MIN HISTORIE
  • JUICING
  • VIDEOER & LINKS

Mega Awesome Himmelsk Jordbærtærte

7/8/2014

0 Kommentarer

 
Picture
Jeg ved det godt. Titlen på denne Mega Awesome Himmelske Jordbærtærte er ikke særlig beskeden. Men tro mig, det er der virkelig en grund til. Jeg har over sommeren eksperimenteret med forskellige opskrifter på jordbærtærte, fordi det er en af de absolut bedste danske desserter, i hvertfald efter min personlige overbevisning. Tærtenbunden skal have bid, mazarinen skal give sødme, cremen skal være tyk, men luftig - og jordbærene de skal være danske :)

Og her har du den så: Jordbærtærten som opfylder alle disse krav - og den er himmelsk. Den har været et hit både blandt naboer og kollegaer, og jeg har sågar fået at vide, at den smagte som "bagerens". 

Så sæt i gang! Overrask dine venner, kollegaer eller din familie med et lille stykke dansk sommer. 

Opskriften er beregnet til én stor tærte (mit tærtefad er 22-23 cm i diameter) eller ca 8 minitærter. Jeg bruger altid selv økologiske produkter, hvis jeg har mulighed for det, da jeg synes at det giver et bedre resultat - ja, og ikke mindst god samvittighed :)
Picture

Ingredienser Mørdej               Fremgangsmåde

250 g hvedemel
165 g vegansk smør
20 g rørsukker eller 3 spsk flormelis
2 Huskæg*
* rør 1 spsk Husk op i ca 1/2dl vand og lad den stå i 5 minutter. 
1 knivspids salt 


Tærtefad 22-23 cm i diameter
Kom smør og mel i en foodprocessor (eller ælt i hånden) og lad maskinen køre indtil massen ligner revet parmesan. Tilsæt sukker og huskægget og lad maskinen køre til dejen bliver formet til en kugle (eller ælt den til en kugle). Smid dejen en tur i køleskabet i en times tid. Hvis du har travlt, kan du også komme dejen i fryseren, for at køle den ned hurtigere, men du skal holde øje med at den ikke bliver for hård. 

Imens dejen hygger sig på køl, kan med fordel lave mazarinbunden og tærtecremen. 

Tag dejen ud af køleskabet. Rul den ud og beklæd tærteformen. Prik huller i den med en gaffel, og bag den i en forvarmet ovn på 200° varmluft i ca 10-15 minutter til den er gylden. 

Ingredienser Mazarinfyld       Fremgangsmåde 
og Chokotopping

150 g rå marcipan
100 g smør
100 g rørsukker
50 g hvedemel


100 g mørk økologisk (fairtrade) chokolade 
Blend alle ingredienserne sammen i en foodprocessor, eller brug en håndmixer. Mazarinmassen skal være lind og fri for klumper. 

Hæld fyldet over tærtedejen, og fordel den jævnt. Sæt tærten tilbage i ovnen, og bag den i 15-20 minutter til mazarinlaget er gyldent. 

Hak chokoladen fint og hæld stykkerne over den varme tærte, så chokoladen smelter, og fordel den forsigtigt med en kniv på mazarinbunden (men ikke op ad tærtekanten - det ser nemlig ikke så fint ud ^_^). 

Lad tærten køle helt af og chokoladen størkne, før du fylder op med creme. 

Ingredienser Vaniljecreme       Fremgangsmåde
og Jordbærpynt

300 ml Alpro Sojapiskefløde
1/2 brev Dr Ötker kagecreme-mix
1 tsk vaniljesukker 

2 bakker danske sommerdejlige jordbær
Picture
Hæld piskefløden og vaniljen i en skål, og begynd at piske ivrigt imens du hælder Dr. Ötkerpulveret i. Bliv ved med at piske til cremen kan vendes på hovedet i skålen, uden du får den lige i hovedet :) 

Stil cremen på køl til du skal bruge den. 

Grunden til at jeg bruger Dr Ötker er fordi den giver cremen den rette konsistens, og samtidig forbliver den luftig. Jeg har prøvet at lave normal kagecreme uden sojafløde, men det gav en ret forkert klistret og gummiagtig konsistens, og kagen blev en smule flydende, når den kom af køl (som på billedet til venstre). 
Jeg har også prøvet bare at lave flødeskum, men det er ikke tykt nok til at forhindre jordbærene i at synke ned i cremen. Derfor the magic mix :)

Fyld tærtebunden op med vaniljecremen. Brug evt. en tyllepose. 

Rens jordbærene, fjern stilkene og skær dem i halve. Fordel dem jævnt oven på cremen og sæt tærten på køl i minimum 20 minutter, så cremen får lov at stivne en smule. 

Et voilà - en bid af sommer! 
Picture
0 Kommentarer

Din kommentar vil blive offentliggjort, når den er godkendt.


Efterlad et svar.

    Picture
    Var en af mine opskrifter great eller knap så great til dig? Har du forbedret den eller har du bare brug for en uddybende forklaring? Så kast en besked efter mig, så skal jeg nok svare når jeg har grebet den :)
     

      Send en besked :)

    Kast afsted!
Styret af Opret din egen unikke hjemmeside med skabelonerm du kan skræddersy.
  • OPSKRIFTER
  • MIN HISTORIE
  • JUICING
  • VIDEOER & LINKS