Grøn Samvittighed
  • OPSKRIFTER
  • MIN HISTORIE
  • JUICING
  • VIDEOER & LINKS

Fredags falafler

4/28/2016

1 Kommentar

 
Billede
Puha, nu er det ved at være lang tid siden, jeg har postet noget herinde. Det der med at blive mor, giver ikke just tid til at lave de vilde eksperimenter i køkkenet, selvom jeg da nogle gange har stået klokken 23 og overvejet at gå i gang med at lave et eller andet fancy. Men så har fornuften og trætheden taget over, og jeg er gået i seng i stedet. 

Nu hvor min datter, Lili, er blevet 6 måneder og har fået et nogenlunde stabilt søvnmønster, er der en smule mere plads til at kunne udfolde sig bare en lille bitte smule i køkkenet. 

Da jeg var gravid, havde vi officielt falafel-forbud herhjemme i over 8 måneder, til Jacobs store ærgerelse. Jeg kastede op bare ved tanken om falafler. Men men men! Nu tager vi så til gengæld revanche hver eneste uge, når vi holder Falafel-Fredag, som efterhånden er vores egen lille tradition. Ja, vi får altså falafler HVER fredag, for det meste i godt selskab af vores ven Thomas. Og nej - vi bliver slet ikke trætte af falafler :) 

Vi har indtil for et par uger siden købt falafler i en udenlandsk grønthandelbod, men efter at have eksperimenteret med at lave dem selv, synes jeg at jeg er kommet frem til en opskrift, som både er nem og som smager langt bedre end købefalafler. Endnu et plus er, at det også er langt billigere at lave dem selv. 

Opskriften rækker til ca. 16 medium-store falafler 


​Ingredienser                                      Fremgangsmåde

300 gr tørret kikærter
2 mellemstore løg
4 fed hvidløg
Saften af 1 citron
2 store håndfulde bredbladet persille

3 tsk salt
1 spsk madras karry
​1 spsk falafelkrydderi
1 tsk chilipulver
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk gurkemeje
1/2 tsk peber

1 Liter raps- eller solsikkeolie.
Læg kikærterne i blød natten over, eller i minimum 10 timer. 
Kør kikærterne igennem en foodprocessor til de er hakket til helt små gryn. Kom massen i en skål. Hak løg, hvidløg og persille fint sammen med citronsaften. Tilsæt alle krydderierne og hæld kikærtegrynene tilbage i foodprocessoren. Kør det hele sammen i ca. 1 minut. 

Varm al olien i en gryde. Gryden må ikke være for bred, da falaflerne skal kunne blive dækket af olien. 

Tjek at olien er klart til brug med eksempelvis en træske. Den vil syde, når den rører bunden af gryden. 



Vær opmærksom på at kikærterne ikke skal koges før brug, men blot sættes i blød. Den varme olie vil danne en skald på falaflerne, som vil få kikærterne til at blive tilberedte og dejligt bløde og cremet. 

Form runde kugler på ca. 3-4 cm. i diameter. Brug en hulske i enten metal eller træ til at lægge falaflerne i olien, så du ikke kommer til skade. Når falaflerne lægges ned vil de ramme bunden af gryden. Derfor er det vigtigt at trille dem rundt de første sekunder, så de ikke sætter sig fast. Tilbered 4-5 falafler ad gangen (der må ikke laves for mange på en gang, da det vil få oliens temperatur til at falde for meget) og lad dem friturestege i 4-5 minutter til de er meget gyldenbrune. ​Tag dem op ad olien og lad dem dryppe af på noget køkkenrulle. 

Servér med f.eks. couscous, kogte grøntsager i bouillon, hummus og harissa. Du kan også bruge falaflerne i pitabrød og durumruller med salat og dressing, eller bare spise dem som de er :) 
1 Kommentar
Litta
3/3/2017 07:38:11 am

Jeg har et problem; kikærterne sætter sig fast i bunden af min blender efter 1-2 sekunder.. Jeg er helt ny i at bruge kikærter- hvad gør jeg galt? Jeg har prøvet med både udblødte og dem på dåse 🤔

Svar

Din kommentar vil blive offentliggjort, når den er godkendt.


Efterlad et svar.

    Picture
    Var en af mine opskrifter great eller knap så great til dig? Har du forbedret den eller har du bare brug for en uddybende forklaring? Så kast en besked efter mig, så skal jeg nok svare når jeg har grebet den :)
     

      Send en besked :)

    Kast afsted!
Styret af Opret din egen unikke hjemmeside med skabelonerm du kan skræddersy.
  • OPSKRIFTER
  • MIN HISTORIE
  • JUICING
  • VIDEOER & LINKS