Grøn Samvittighed
  • OPSKRIFTER
  • MIN HISTORIE
  • JUICING
  • VIDEOER & LINKS

Blodrød Grøntsagsjuice - energiboost fra morgenstunden

1/1/2014

2 Kommentarer

 
Picture
Det siges at rødbeden skulle virke rensende på blodet. Derudover indeholder den magnesium, jern og calcium, og egner sig godt til juice, da den indeholder en del væske. 
Denne juice er en af dem jeg laver mest, fordi den er let, og jeg har stor set altid ingredienserne i køleskabet. Jeg plejer at juice en liter ad gangen, men antallet af ingredienser kan divideres med tre, hvis man bare vil lave et enkelt stort glas. Juicen er god at få om morgenen, og giver et godt energiboost - en god kaffeerstatning, hvis man har besvær med at vågne. 

Ingredienser til ca. 1 liter

3-4 rødbeder
10 gulerødder
1 agurk
4 cm ingefær 
1 hel citron (juices med skræl)

Fremgangsmåde

Skræl rødbederne, og skyl gulerødderne og agurken. Kør alle ingredienserne igennem juicemaskinen. Citronen og ingefæren kan sagtens juices med skræl, og citronskrællen giver juicen en rigtig lækker smag.

Server juicen i et stort glas med en skive citron, og evt 1 tsk ægte kanel. 

Resten af juicen kan hældes på flaske (helst i glas), men skal helst drikkes samme dag, da man får mest ud af næringen, når juicen er frisk. Synes man, at juicen er for stærk, kan den sagtens fortyndes med vand. 
2 Kommentarer
Charlotte
8/19/2015 09:41:15 pm

Lækker hjemmeside og lækre opskrifter!!! Har lige et par spørgsmål om juice; Hvilken juicer bruger du? Er der måske en, der er værd at anbefale? :-)

Svar
Nadja
10/7/2015 07:28:33 am

Hej Charlotte,
Tak skal du have :)

Jeg har en gammel plastik-juicer, som jeg købte billigt i Frankrig. Den fungerer udemærket, men fortjener ikke nogen speciel anbefaling. Jeg ved at Phillips laver nogle gode maskiner. Jeg ved at Mads Bo, som har High on Life sælger juicemaskiner på sin webshop (http://highonlife.dk) og at du også får en juicebog med. Det skulle eftersigende være billigere end at købe i en fysisk butik.

Ellers kan det også anbefales at købe en slow juicer, som dog er en del dyrere (med rette, da juicerne bibeholder flere næringsstoffer).

- Nadja

Svar

Din kommentar vil blive offentliggjort, når den er godkendt.


Efterlad et svar.

    Hvorfor juice, når man bare kan spise grøntsager?
    Juicing er den bedste måde at få flest mulige næringsstoffer ud af sit frugt og grønt på, og man ville virkelig skulle gøre en indsats, for at spise den tilsvarende mængde i hel tilstand og få det samme ud af den rent ernæringsmæssigt. Det er nemlig ikke bare nok at spise den samme mængde, som man ville have juicet, og grunden er relativ simpel: når vi tygger vores mad, åbnes cellevæggen i fødevaren, som giver os selve muligheden for at optage dens næringsstoffer. Det er bl.a. også derfor vi skal huske at tygge vores mad ganske grundigt, for jo mere vi tygger, des mere af næringen kan vi optage. Desværre kan tænder ikke tygge maden så godt i stykker, og dermed åbne så mange cellevægge, som en juicemaskine kan presse næringen ud, og ved at juice får man faktisk op til tre gange så mange næringsstoffer ud af fødevarerne, end man ville gøre, hvis man spiste dem hele. Derudover, sorterer maskinen også fibrene fra, hvilket øger vores evne til at optage vitaminer og mineraler. Dermed ikke sagt, at man ikke skal have fibre. Det er bare en god idé ikke at indtage dem på samme tid, som man drikker sin juice, ligesom det er bedst, at indtage sin juice på tom mave og helst min. 30 minutter før man spiser. Nej, det er ikke så festligt, som at få den til sin morgenmad, men hvis man vil have mest ud af den, så er det jo bare sådan det er.

    Vand- og fedtopløselige vitaminer 
    Størstedelen af vitaminer er vandopløselige. Men man skal huske, at A- D- E- og K-vitaminer alle sammen er fedtopløselige, og man skal derfor indtage en form for fedtstof for at kunne optage dem. Hvis man vælger at drikke sin juice inden man spiser, som nævnt ovenfor, kan man blande en skefuld olie i juicen (jeg bruger Udo's Choice, da den indeholder alle de essentielle fedtsyrer). Hvis man drikker juicen til sin mad, skal man sørge for at maden indeholder en form for fedstof, eksempelvis fra bælgfrugter, nødder eller olie. 

    Archives

    Januar 2014

    Categories

    Alle
    Bouillon
    Citrusfrugter
    Gulerod
    Juice
    Rødbede

    RSS-feed

Styret af Opret din egen unikke hjemmeside med skabelonerm du kan skræddersy.
  • OPSKRIFTER
  • MIN HISTORIE
  • JUICING
  • VIDEOER & LINKS